19 nov 2012

SAMAÍN 2012


Preparación da cabaza


Elaboración:
Para empezar ábrese a cabaza , débese cortar pensando que logo será a tapa da cabeza , así que co coitelo de serra facemos un círculo na parte superior . Retiramos a polpa.


A continuación, debe ser cortada  cun coitelo de serra formando un círculo na parte superior.

Eliminamos a polpa e as sementes e facemos un pequeno furado para expulsar o fume das velas.

Despois de probar nun folio, facemos o debuxo na cabaza cun marcador.



Eliminamos os residuos cun pano, poñemos unha candea dentro da cabaza e gozar da Noite feliz de Todos os Santos. 








PARA OS MÁIS PEQUENOS DA CASA


Como se talla unha cabaza

Escolle a túa cabaza . O tamaño
non importa pero procura que estea
máís verde que madura. Durará
máis tempo.
Coa axuda dun familiar maior
corta a parte superior da cabaza e
gárdaa.
Servirache de tapa
Colle unha culler e baleira o interior
da cabaza . Límpaa moi ben
para que quede só a tona dura do
exterior.



Talla unha cara que produza moito
medo. Cun coitelo ide tallando
os ollos, o nariz e a boca.

Colocade agora unha candea
no interior e... a meter medo
á veciña!


No hay comentarios:

Publicar un comentario